Receiving 404 errors when requesting elevation data

10 posts / 0 new
Last post
jackcooper
Receiving 404 errors when requesting elevation data

E.g. http://open.mapquestapi.com/elevation/v1/profile?key=MY_KEY&unit=f&latLn...

It seems to be sporadic. Occasionally the GET request will succeed, but not reliably.


bendo
We are having this exact same

We are having this exact same issue now too.

We previously made a few changes to account for the fact that the User Agent of the request couldn't be blank any longer using urllib but now we are getting 404s on about 50% of the calls. It isn't working in the browser either. The first one works but then the second and subsequent ones don't. It is almost like it is throttled but isn't telling us about it.

Our calls are similar to those of jackcooper, a single point.

http://open.mapquestapi.com/elevation/v1/profile?key=KEY&shapeFormat=raw...


MQBrianCoakley
Thanks for the heads up. We
Thanks for the heads up. We're looking into this.

MQBrianCoakley
All should be well now. There
All should be well now. There was a configuration file issue that has been resolved. The build script has been updated to pull the correct config file so this doesn't happen again in the future. Thanks for your patience.

bendo
So far so good... Thanks for

So far so good... Thanks for addressing the issue quickly.


alankinnaman
This is still occurring for

This is still occurring for me.  I'm using XML output format, but I'm not sure if that matters for this issue.  The problem seems to occur for both JSON and XML.


MQBrianCoakley
Works great for me.

Works great for me.

Have you not seen any results since February?

Can you post a sample request that is failing?


alankinnaman
Here's an example request:

Here's an example request:

https://open.mapquestapi.com/elevation/v1/profile?key=KEY&latLngCollecti...

It fails about 50% of the time.

 


MQBrianCoakley
Got it. It's an issue in one
Got it. It's an issue in one of the data centers. It should be resolved later today. Sorry for the inconvenience.

alankinnaman
Thanks.  This is still

Thanks.  This is still failing about half the time.  Do you know if the data center change was made?